Op deze pagina vindt u informatie betreffende het coronavirus – Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn) – Odoorn
Een samenwerkingsverband van 6 (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken
Spoed 0591 -512281, OPTIE 1
Huisartsen: Derksen & Lippold
Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn)
Paasbergen 3
7873BE Odoorn

Op deze pagina vindt u informatie betreffende het coronavirus

Mondkapjesplicht

Vanaf 06 november 2021 geldt in Nederland een mondkapjesplicht in gebouwen waar een toegangsbewijs niet verplicht is. Onze huisartsenpraktijken vallen onder deze bepaling.

Daarnaast hanteren wij nog de 1.5 meter maatregel.

Onze adviezen en maatregelen

– Bij milde klachten: blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet
– U kunt zich altijd kosteloos laten testen via de GGD
– Houd afstand tot andere mensen: 1.5 meter
– Denk aan uw persoonlijk hygiëne: zie ook het RIVM 
– Als de klachten verergeren, neemt dan contact met ons op
– Meer informatie kunt u vinden op Thuisarts.nl/corona
– U kunt ook bellen met de informatielijn waar u vragen kunt stellen over coronavaccinaties: 088 – 755 57 77 of het landelijke publieksnummer 0800-1351

Voor onze apotheek hanteren wij de volgende voorzorgsmaatregelen:
– Denk aan het houden van afstand: 1.5 meter
– Wilt u niet op de balie leunen en betaal bij voorkeur met pin

Daarnaast zullen onze assistentes de komende periode mogelijk anders reageren op uw hulpvraag dan u gewend bent. Wij realiseren ons de impact van deze maatregelen, maar vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Positieve uitslagen vaak niet gemeld aan de huisarts.

Het hoge aantal besmettingen legt een groot beslag op het bron- en contactonderzoek door de GGD. Hoewel wij het anders hadden afgesproken met de GGD-en, ontvangen wij helaas niet altijd de positieve uitslagen van patiënten.

Bent u door de GGD getest op corona en blijkt u besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk. Ook als u corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij ons terecht. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen wij goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en onze medewerkers u veilig zorg kunnen bieden.

Vaccinaties

Het vaccineren tegen het coronavirus wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, hier werken veel organisaties aan mee zoals de GGD en het RIVM.

Aan de planning en volgorde van vaccineren wordt nog steeds gewerkt en wij begrijpen dat er veel vragen zijn. Wij kunnen helaas uw vragen niet beantwoorden, maar wij kunnen wel aangeven dat u echt aan de beurt komt. Mocht u meer informatie willen dan kunt u terecht op de website van de rijksoverheid. Tot slot willen wij het belang van vaccineren onderstrepen! Onze huisartsen en medewerkers zijn inmiddels gevaccineerd. Aanvullende informatie over het vaccineren kunt u ook vinden via Thuisarts.nl

Zelftest: corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland. Start de test

Er is een belangrijke tijdelijke wijziging doorgevoerd ten aanzien van het LSP

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Op basis van een tijdelijk besluit mogen tijdens de coronacrisis tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft. Deze werkwijze geldt zolang er maatregelen van kracht zijn om het coronavirus onder controle te krijgen.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost? U kunt dit op drie verschillende manieren doen.

Meer informatie
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website volgjezorg.nl/corona-opt.

Op volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.