Apotheek – Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn) – Odoorn
Een samenwerkingsverband van 6 (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken
Spoed 0591 -512281, OPTIE 1
Huisartsen: Derksen & Lippold
Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn)
Paasbergen 3
7873BE Odoorn

Apotheek

In de huisartsenpraktijk is een apotheek gevestigd. Deze apotheek is op werkdagen geopend van 08:00 tot 10:00, van 10:30 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00 uur.

U kunt uw medicatie en verband- en hulpmiddelen via onze apotheek verkrijgen. Hierbij gelden de volgende spelregels:

  • medicijnen die tijdens het spreekuur zijn voorgeschreven kunt u, indien voorradig, direct afhalen bij de apotheekbalie;
  • medicijnen voorgeschreven tijdens een huisbezoek kunnen, indien voorradig, direct worden opgehaald tenzij anders overlegd;
  • recepten van specialisten kunt u direct inleveren en, indien voorradig, meteen meenemen;
  • herhalingsrecepten kunt u bestellen via de receptenlijn, door het inleveren van etiketten van lege verpakkingen of via het patiëntportaal op deze website.
  • wilt u uw herhaalmedicatie tijdig bestellen? U dient er rekening mee te houden dat de levertijd een week is (als u bijv. op maandag bestelt, dan kunt u dit een week later op maandagmiddag ophalen). De door u bestelde herhaalmedicatie kunt u bij voorkeur afhalen tussen 16:00 en 17:00 uur.
  • Bezorgen: indien u niet in staat bent uw (herhaal)medicatie op te (laten) halen, kunt u ons vragen om deze te laten bezorgen. Wij bezorgen medicijnen op maandag (tussen 10:30 en 13:00 uur), uw bestelling hiervoor dient dan uiterlijk woensdagochtend voor 10:00 uur bij ons binnen te zijn.

Heeft u vragen over uw (herhaal)medicijnen, aarzel dan niet om de apothekersassistente hierover te benaderen.

Receptlijn

De receptlijn (0591 – 51 22 81) is 24 uur per dag bereikbaar. U wordt verbonden met een antwoordapparaat waarna u kiest voor optie 2, vervolgens dient u de volgende gegevens duidelijk in te spreken:

  • uw naam en geboortedatum;
  • de medicijnnaam, de sterkte en het gebruik van de herhaalmedicatie.

Etiketten

U kunt ook herhaalmedicatie aanvragen door het inleveren van etiketten van lege verpakkingen. Deze kunt u in de daarvoor bestemde witte brievenbus bij de apotheekbalie werpen.

Inleveren medicijnen

In verband met de privacywet (AVG) die op 25 mei 2018 is ingegaan, kunt u oude medicatie helaas alleen nog inleveren indien de etiketten met daarop persoonsgegevens verwijderd zijn. Indien mogelijk ontvangen wij graag alleen de medicatie, dus zonder de verpakking.