Apotheek – Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn) – Odoorn
Een samenwerkingsverband van 6 (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken
Spoed 0591 -512281, OPTIE 1
Huisartsen: Derksen & Lippold
Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn)
Paasbergen 3
7873BE Odoorn

Apotheek

In de huisartsenpraktijk is een apotheek gevestigd. Deze apotheek is op werkdagen geopend van 08:00 tot 10:00, van 10:30 tot 12:30 en van 13:00 tot 17:00 uur.

Let op: het afhalen van medicatie graag bij voorkeur tussen 16:00 en 17:00 uur. Wij hebben nu ook een afhaalkluis; medicijnen ophalen wanneer het u uitkomt! Meer informatie vindt u hieronder.

U kunt uw medicatie en verband- en hulpmiddelen via onze apotheek verkrijgen. Hierbij gelden de volgende spelregels:

 • medicijnen die tijdens het spreekuur zijn voorgeschreven kunt u, indien voorradig, direct afhalen bij de apotheekbalie;
 • medicijnen voorgeschreven tijdens een huisbezoek kunnen, indien voorradig, direct worden opgehaald tenzij anders overlegd;
 • recepten van specialisten kunt u direct inleveren en, indien voorradig, meteen meenemen;
 • herhalingsrecepten kunt u bestellen via de receptenlijn, door het inleveren van etiketten van lege verpakkingen of via het patiëntportaal op deze website.
 • wilt u uw herhaalmedicatie tijdig bestellen? U dient er rekening mee te houden dat de levertijd een week is (als u bijv. op maandag bestelt, dan kunt u dit een week later op maandagmiddag ophalen). De door u bestelde herhaalmedicatie kunt u bij voorkeur afhalen tussen 16:00 en 17:00 uur.
 • Bezorgen: indien u niet in staat bent uw (herhaal)medicatie op te (laten) halen, kunt u ons vragen om deze te laten bezorgen. Wij bezorgen medicijnen op maandag (tussen 10:30 en 13:00 uur), uw bestelling hiervoor dient dan uiterlijk woensdagochtend voor 10:00 uur bij ons binnen te zijn.

Heeft u vragen over uw (herhaal)medicijnen, aarzel dan niet om de apothekersassistente hierover te benaderen.

Afhaalkluis

De afhaalkluis staat bij de ingang van de Paasbergen.

 De voordelen op een rijtje:

 • De afhaalkluis is een gratis service.
 • U krijgt een bericht wanneer uw bestelling klaar staat.
 • U bepaalt zelf op welk moment u het ophaalt, de afhaalkluis is altijd open 24 uur per dag, 7 dagen per week.

U ontvangt een sms-bericht.
Zodra uw medicijnen klaarliggen in de afhaalkluis ontvangt u een sms-bericht met een unieke afhaalcode. Vanaf dat moment heeft u 72 uur om uw bestelling op te halen. Bent u bang dat u het alsnog vergeet? Geen zorgen, we sturen een herinnering!

Medicijnen ophalen uit de afhaalkluis
Houd de unieke afhaalcode bij de hand en volg de instructies op het scherm van de kluis. Let op: met de afhaalcode kun je de kluis 1 keer openen. Dus zorg dat u al uw medicijnen pakt voor u hem weer sluit.

Wat moet u doen wanneer u niet op tijd uw bestelling heeft opgehaald?
Als de tijd waarbinnen u uw medicijnen uit de automaat kunt ophalen is verstreken, dan kunt u de medicijnen gewoon ophalen in de apotheek tussen 16:00 en 17:00 uur.

Wat kan er niet in de afhaalkluis?

 • Medicijnen die u voor de eerste keer krijgt
 • Medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden.
 • Medicijnen die betaald moeten worden
 • Medicijnen met een glazen verpakking.
 • Producten die groter zijn dan de afmeting van een schoenendoos

Wilt u gebruikmaken van deze service?
Vul dan het aanmeldformulier in, deze kunt vragen bij onze balies.

Receptlijn

De receptlijn (0591 – 51 22 81) is 24 uur per dag bereikbaar. U wordt verbonden met een antwoordapparaat waarna u kiest voor optie 5, vervolgens dient u de volgende gegevens duidelijk in te spreken:

 • uw naam en geboortedatum;
 • de medicijnnaam, de sterkte en het gebruik van de herhaalmedicatie.

Etiketten

U kunt ook herhaalmedicatie aanvragen door het inleveren van etiketten van lege verpakkingen. Deze kunt u in de daarvoor bestemde witte brievenbus bij de apotheekbalie werpen.

Inleveren medicijnen

In verband met de privacywet kunt u oude medicatie helaas alleen nog inleveren indien de etiketten met daarop persoonsgegevens verwijderd zijn. Indien mogelijk ontvangen wij graag alleen de medicatie, dus zonder de verpakking.