Inzage medisch dossier – Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn) – Odoorn
Een samenwerkingsverband van 6 (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken
Spoed 0591 -512281, OPTIE 1
Huisartsen: Derksen & Lippold
Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn)
Paasbergen 3
7873BE Odoorn

Inzage medisch dossier

Vanaf 01 juli 2020 hebben patiënten meer rechten met betrekking tot het inzien van hun medisch dossier. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen online inzage en een elektronisch afschrift.

Online inzage is op 2 manieren mogelijk.

1) Online inzage: via portaal en/of app

U heeft de mogelijkheid om een deel van uw medische gegevens online (via bijvoorbeeld uw telefoon of computer) in te zien. U kunt hierbij denken aan de adviezen van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en een overzicht van uw medicijnen. Dit kan u meer informatie geven om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling. Wij maken hiervoor gebruik van een beveiligd patiëntenportaal.

Mocht u online inzage willen in uw dossier, dan heeft u een account nodig. Voor het aanvragen van een account klikt u hier. Heeft u al een account voor het patiëntenportaal, dan hoeft u niets te doen. De mogelijkheid voor online inzage is voor u automatisch geregeld.

Aanvullend op het patiëntenportaal kunt u ook gebruikmaken van de ‘Uw Zorg online app‘. Met deze app kunt u gemakkelijk via uw mobiel of tablet recepten herhalen of een consult plannen. De ‘Uw Zorg online app’ kunt u downloaden op uw smartphone of tablet via de App Store (iOS) of Google Play (Android). Voor het instellen van uw account is het echter wel noodzakelijk dat u zich bij ons aanmeldt via het hierboven genoemde patiëntenportaal.

Meer informatie over de ‘Uw Zorg online app’ kunt u vinden door te klikken op het symbool links onderaan de pagina en vervolgens te kiezen voor ‘Over de app’.

Er zijn korte filmpjes ontwikkeld over hoe u een account aan kunt maken en hoe dossierinzage werkt.

2) Online inzage: via PGO

Een PGO is een persoonlijke gezondheidsomgeving waarin u de mogelijkheid heeft om bij verschillende zorgverleners uw medische dossier op te halen.

Er zijn verschillende aanbieders voor een PGO. Een belangrijke voorwaarden is dat een PGO is aangesloten bij MedMij.

Uw Zorg online app als PGO
Als u al gebruikmaakt van de ‘Uw Zorg online app’ dan kunt u deze ook gebruiken als PGO. Het voordeel is u daarvoor geen extra app of website hoeft te installeren. In het startscherm van de app staat een extra knop: ‘Gegevens via MedMij’.

Maakt u gebruik van een andere persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met het MedMij-label? Ook in dit PGO kunnen ook de gegevens van de huisarts komen. U kunt hiervoor zelf toestemming geven in uw PGO.

Elektronisch afschrift

Elke patiënt heeft het recht op elektronische inzage in het dossier dat elke zorgverlener van hem/haar bijhoudt.

Indien u een elektronisch afschrift van uw medisch dossier wilt (dit gaat dan om een compleet afschrift van uw dossier), dan kunt u dat aanvragen bij onze praktijkmedewerkers. U ontvangt dan binnen enkele dagen kosteloos een pdf-bestand of een geprinte versie van ons.