Inzage medisch dossier – Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn) – Odoorn
Een samenwerkingsverband van 6 (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken
Spoed 0591 -512281, OPTIE 1
Huisartsen: Derksen & Lippold
Huisartsenpraktijk NoorderEs (Odoorn)
Paasbergen 3
7873BE Odoorn

Inzage medisch dossier

Vanaf 01 juli 2020 hebben patiënten meer rechten met betrekking tot het inzien van hun medisch dossier. Hierbij is een onderscheid gemaakt tussen online inzage en een elektronisch afschrift.

Online inzage

U heeft de mogelijkheid om een deel van uw medische gegevens online (via bijvoorbeeld uw telefoon of computer) in te zien. U kunt hierbij denken aan de adviezen van de huisarts, uitslagen van onderzoeken en een overzicht van uw medicijnen. Dit kan u meer informatie geven om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling. Wij maken hiervoor gebruik van een beveiligd patiëntenportaal.
Aanvullend op het patientenportaal kunt u gebruikmaken van de ‘Uw Zorg online app‘. Met deze app kunt u gemakkelijk via uw mobiel of tablet recepten herhalen of een consult plannen. De ‘Uw Zorg online app’ kunt u downloaden op uw smartphone of tablet via de App Store (iOS) of Google Play (Android). Voor het instellen van uw account is het echter wel noodzakelijk dat u zich bij ons aanmeldt via het hierboven genoemde patiëntenportaal. Meer informatie over de ‘Uw Zorg online app’ kunt u vinden door te klikken op het symbool links onderaan de pagina en vervolgens te kiezen voor ‘Over de app’.
Er zijn korte filmpjes ontwikkeld over hoe u een account aan kunt maken en hoe dossierinzage werkt. Mocht u online inzage willen in uw dossier, dan heeft u een account nodig. Voor het aanvragen van een account klikt u hier.
Heeft u al een account voor het patiëntenportaal, dan hoeft u niets te doen. De mogelijkheid voor online inzage is voor u automatisch geregeld.
 

Elektronisch afschrift

Dit onderdeel geeft patiënten het recht op elektronische inzage in het dossier dat elke zorgverlener van hen bijhoudt.
Indien u een elektronisch afschrift van uw medisch dossier wilt (dit gaat dan om een compleet afschrift van uw dossier), dan kunt u dat aanvragen bij onze praktijkmedewerkers. U ontvangt dan binnen enkele dagen kosteloos een pdf-bestand of een geprinte versie van ons.